Afval van de horeca
Ieder bedrijf dat een product of dienst levert veroorzaakt wel eens afval. Het ene bedrijf veroorzaakt waarschijnlijk wel meer dan het andere. Uiteindelijk is het belangrijkste hiervan, dat het afval op de juiste manier weggegooid zal worden. In elk bedrijf zal er natuurlijk een ander soort afval ontstaan, ook zal dit altijd in een andere hoeveelheid ontstaan. Bij bedrijven die in de horeca werken zal het bijvoorbeeld vaak glas zijn dat weggegooid zal moeten worden. Daarnaast zal er in deze sector een flinke hoeveelheid eten weggegooid moeten worden. Dit kan gebeuren doordat er eten overblijft, maar tevens zullen er restanten zijn die niet gebruikt kunnen worden bij het koken van de gerechten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eierschalen of aardappelschil. Ook dat zal uiteindelijk namelijk weggegooid moeten worden in de vuilnisbak.
Swill
Het afval dat bij deze bedrijven dan ontstaat wordt ook wel swill afval genoemd. Hieronder vallen eigen alle etensresten die kunnen ontstaan in een horecazaak. Alles wat gekookt is en over blijft aan het einde van de avond kan dan ook omschreven worden als swill afval. Aangezien dit overgebleven etensresten zijn, is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt weggegooid. Het is fijn als het afval in deze gevallen dus gescheiden wordt weggegooid. Dat kan gedaan worden in een composteermachine. Toch zal niet elk bedrijf zelf de beschikking hebben tot een machine als dit. Daarom zijn er gelukkig bedrijven die dit wel hebben en het afval daarom bij jou kunnen komen ophalen. Zo wordt jouw afval uiteindelijk toch nog op de juiste manier weggegooid en zal het swill afval het milieu niet kunnen beschadigen.
Vuilnisbakken
Om te zorgen dat een bedrijf dit bij jouw zaak kan komen ophalen zal er een afvalcontainer van het bedrijf gehuurd kunnen worden. In deze afvalcontainer kan jij en de collega’s vervolgens al het afval dat tot de swill categorie behoort zonder al te veel gedoe in weggooien. Het keukenafval zal vervolgens in de vuilnisbak zitten totdat deze vol zit. Met het bedrijf wordt een ophaal- of leegdag afgesproken. Dat houdt in dat de afvalcontainer op die betreffende dag opgehaald zal worden, zodat het afval weggegooid kan worden in de composteermachine. Hiervoor wordt een nieuwe container voor in de plaats gegeven, zodat het nieuwe afval gewoon weer weggegooid zal kunnen worden. De container waar het afval door jouw bedrijf in gedaan kan worden kan tot wel honderdveertig liter aan afval aan. Er zal dus een flinke hoeveelheid swill afval in deze container passen.